IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола отново близо до 92 долара за барел

Спадът в курса на щатския долар помогна за поскъпване на черното злато

09:31 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отново близо до 92 долара за барел

Цената на петрола се повишава на световните стокови борси в днешната електронна търговия в Азия под влияние на спада в курса на щатския долар и очакванията за поредното увеличение на запасите от суров петрол на САЩ.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари се повишава с 0,6% до 91,91 долара за барел, след като вчера цената му падна с 16 цента до 91,38 долара за барел. Февруарските фючърси на петрола изтичат в четвъртък.

Брентът междувременно се търгува с повишение от 0,4% до 98,17 долара за барел. Вчера цената му скочи с 37 цента, за да приключи сесията на ниво от 97,80 долара за барел.

Петролът поевтиняваше през последните няколко дни, след като се появиха предупреждения, че силното повишение на цената му, която наближи 100 долара за барел, поставя възстановяването на икономиката на карта.

Курсът на щатския долар се понижи до най-ниските си нива за последните два месеца срещу кошницата от шест други основни валути. Към 9:25 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,3474 долара и се повишава с 0,6% спрямо щатската валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още