IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава близо до 91 долара

Доставките на петрол в САЩ от пострадалия от авария нефтопровод в Аляска бяха възобновени вчера

09:20 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола остава близо до 91 долара

Цената на петрола продължава да кръжи около 91 долара за барел по време на днешната предварителна търговия на борсата в Ню Йорк, след като пострадалият от авария нефтопровод в Аляска бе рестартиран.

Нефтопроводът Трансаляска бе затворен на 8 януари заради изтичането на петрол, в резултат на което през миналата седмица цената на енергийната суровина се повиши с 4%. През тръбопроводната система в Аляска се пренася около 15% от годишното производство на петрол в САЩ.

Междувременно Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) даде знак вчера, че няма да променя квотите си на производство и износ на петрол заради баланса между запасите от суровината и търсенето й в световен мащаб, предаде Bloomberg.

Нюйоркската петролна борса и останалите финансови пазари в САЩ бяха затворени вчера заради деня на Мартин Лутър Кинг. В днешната електронна търговия цената на американския лек суров петрол с доставка през февруари се понижава с 0,5% до 91,10 долара за барел.

В края на миналата седмица цената му скочи до 91,54 долара за барел, като се намира със 17% над нивата си отпреди една година.

Брентът междувременно поскъпва с 0,2% до 97,65 долара за барел в електронната търговия на Лондонската петролна борса днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още