IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът кръжи около 89 долара за барел

Опасенията, че аварията в нефтопроводната система Трансаляска може да наруши сериозно доставките на петрол в САЩ, утихнаха

09:30 | 11.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът кръжи около 89 долара за барел

Цената на петрола кръжи малко над 89 долара за барел в днешната предварителна търговия на борсата в Ню Йорк, след като опасенията, че аварията в нефтопроводната система Трансаляска може да наруши сериозно доставките на петрол в САЩ, утихнаха.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари се търгува с повишение от 3 цента до 89,28 долара за барел в днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса.

Цената му се повиши с 1,4% вчера заради затварянето на нефтопроводната система Трансаляска, чрез която се осъществяват около 15% от доставките на суров петрол в САЩ, пише Bloomberg.

През последните 12 месеца цената на петрола се е повишила с 8,4 на сто.

Добивът на петрол от района на Северна Аляска е паднал с 5% под обичайните си нива през последните дни заради спирането на петролопровода в Аляска, причинено от изтичане на петрол. Според оператора на нефтопровода нормалните доставки на петрол към Западното крайбрежие в САЩ ще бъдат подновени в рамките на дни.

Брентът междувременно се търгува с понижение от 0,3% до 95,9 долара за барел в днешната електронна търговия, след като цената му вчера се повиши до 95,70 долара за барел, отбелязвайки най-високото си ниво от 30 септември 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още