IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се смъкна с над 2%

Поскъпването на долара се отрази негативно на основните суровини

07:54 | 07.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се смъкна с над 2%

Цената на петрола се понижи с около 2 на сто през изминалото денонощие, като търговията премина в доста широки граници. Според технически анализатори, цитирани от MarketWatch, трендът при суровината е негативен и това е основна причина за отстъплението.

Прекалено бързото преминаване на котировките над 90 долара за барел е накарало мнозина да потърсят прибиране на печалбите, смята Том Бенц от BNP Paribas в Ню Йорк, съобщава медията.

Вчера цената на петрола изгуби 2,2 на сто до 88,38 долара за барел. Тази сутрин котировките възстановяват 0,35 на сто до 88,70 долара за барел.

„Движението на цената ме кара да смятам, че все още сме в корективна вълна”, коментира специалистът.

Върху пазарните настроения днес се отразиха и данните за изненадващо увеличение на първоначалната безработица в САЩ. Те показаха ръст на подадените молби за помощ от 18 хил. през последната седмица до общо 409 хил. броя.

Цената на златото остана почти без промяна в четвъртък, като тройунция с доставка през февруари се търгуваше с 0,12 на сто по-ниско от сряда при 1 372 долара за тройунция. Среброто с доставка през март изгуби 0,3 на сто до 29,13 долара за тройунция.

Спадове от по над 1,5 на сто отчетоха медта и паладият, а платината поскъпна с 0,1 на сто.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент изгуби 1 на сто до 94,52 долара за барел. Тази сутрин цената на суровината се понижава с 0,7 на сто до 93,83 долара за барел.

Роля за поевтиняването на суровините изигра и поскъпването на долара, който достигна най-високото си ниво за последните две седмици. Доларовият индекс напредна с 0,74 на сто до 80,85 пункта.

Спрямо еврото зелените пари поскъпнаха с 1,1 на сто до 1,30 долара за евро вчера. Тази сутрин единната валута отстъпи още, като падна до 1,2980 EUR/USD.

*Актуално към 7:50 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още