IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът над 90 долара за барел за втори пореден ден

Силните икономически данни за САЩ и еврозоната засилиха очакванията за по-голямо търсене на енергийни суровини

09:19 | 06.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът над 90 долара за барел за втори пореден ден

Цената на петрола се върна над 90 долара за барел след силните данни за разрастването на сектора на услугите в САЩ и за увеличението на новите работни места в частния сектор.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поскъпна с 1% вчера, завършвайки сесията на ниво от 90,30 долара за барел. За това помогнаха и данните за намалението на петролните запаси в САЩ през миналата седмица с 4,16 млн. барела до 335,3 млн. барела.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха четири пъти по-голям спад от очакваното според пазарните прогнози.

В часовете на днешната предварителна търговия на Нюйоркската петролна борса цената му се повишава с още 5 цента до 90,34 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол се е повишила с 8,6% през последните 12 месеца.

Брентът с доставка през февруари междувременно се понижава с 0,2% до 95,30 долара за барел днес. По време на вчерашната сесия на Лондонската петролна борса цената му се повиши с 2,1% до 95,50 долара за барел.

За засилването на икономическия оптимизъм вчера помогнаха данните за растежа на сектора на услугите в САЩ, както и в еврозоната, начело с Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още