IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява за втори пореден ден

Цената на енергийната суровина падна под 88 долара след обявеното становище на Фед, че щатската икономика се възстановява бавно

09:30 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява за втори пореден ден

Цената на петрола се понижава за втори пореден ден на международните петролни борси след данни за увеличението на петролните запаси в САЩ през миналата седмица.

Федералният резерв също допринесе за спада в цените на енергийните суровини с вчерашното си изказване, че възстановяването на щатската икономика засега е „разочароващо бавно“, пише Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през януари поевтиня с 0,4% вчера, след като централната банка на САЩ съобщи, че ще продължи с изпълнението на програмата за вливане на ликвидност чрез изкупуването на държавни ценни книжа за 600 млрд. долара до средата на 2011 г.

В днешната предварителна търговия на Нюйоркската петролна борса цената му се понижава с още 0,8% до 87,59 долара за барел. Щатският долар поевтинява с 0,6% срещу еврото до 1,3305 долара за евро към 9:20 ч. българско време.

Брентът междувременно поевтинява с 0,5% до 90,77 долара за барел на Лондонската петролна борса в днешната електронна търговия. Януарските фючърси на брента изтичат днес, а по-активно търгуваните фючърси с доставка през февруари поевтиняват с 0,5% до 90,02 долара за барел.

Седмичният доклад на Американския петролен институт вчера показаха, че резервите на суров петрол на членуващите в него петролни рафинерии са намалели с 1,44 млн. барела през миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още