IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът на път да завърши най-лошата си седмица от септември

Цените на петрола са скочили с 3,7% през тази година, но от началото на тази седмица са се понижили с 3,1 на сто

09:18 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на път да завърши най-лошата си седмица от септември

Цената на петрола остава почти без промяна по време на днешната електронна търговия и е на път да завърши седмицата с най-голямата си загуба за последните три месеца.

Утихването на тревогите около фискалната криза в Ирландия и стабилността на банковия сектор в страната повишиха цената на петрола с 1,8% вчера, предаде Bloomberg.

Гуверньорът на централната банка на Ирландия Патрик Хонохан посочи вчера, че очаква страната да получи финансова помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд, което засили курса на еврото срещу долара и направи по-привлекателна инвестицията в суровини, които се търгуват в щатски долари.

Добрите данни за фабричния сектор и индекса на водещите индикатори в САЩ също засилиха оптимизма на инвеститорите за икономиката.

Американският лек суров петрол с доставка през декември се търгува почти без промяна на ниво от 81,76 долара за барел в днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Цената му се повиши с 1,41 долара, или 1,8%, до 81,85 долара за барел вчера, след като падаше през предишните четири дни.

По-активно търгуваните фючърси на петрола с доставка през януари днес поскъпват с 44 цента до 82,86 долара за барел.

Цените на петрола са скочили с 3,7% през тази година, но от началото на тази седмица са се понижили с 3,1 на сто. Повод за това стана дълговата криза в Ирландия и опасенията от затягане на паричната политика в Китай, който е най-големият потребител на енергийни ресурси в света.

На Лондонската петролна борса брентът с доставка през януари поскъпна с 1,77 долара, или 2,1%, до 85,05 долара за барел вчера. В днешната електронна търговия цената му се понижава с 0,2% до 84,91 долара за барел.

Цената на златото с незабавна доставка междувременно остава почти без промяна на ниво от 1 352 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още