IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Златото и петролът с умерени ръстове за октомври

Петролът добави 1,5 на сто към стойността си, златото поскъпна с близо три на сто за месеца

22:11 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Златото и петролът с умерени ръстове за октомври

Цената на петрола завърши последната търговска сесия за месеца със спад от 0,94 на сто до 81,41 долара за барел на борсата в Ню Йорк. През тази седмица суровината изгуби един процент от стойността си, но за месеца бе регистриран ръст от 1,5 на сто.

През целия октомври черното злато се търгуваше на нива над 80 долара за барел. През септември суровината поскъпна с 11,2 на сто, което бе най-силното представяне на суровината от май 2009 година.

Според анализатори днешният спад на котировките се дължи на опитите да се избегнат рисковите позиции в навечерието на предстоящата следващата седмица среща на ръководителите на Федералния резерв на САЩ. На нея се очаква да стане ясно дали ще има нова програма за увеличаване на ликвидността във финансовия сектор.

Днес цената на природния газ се повиши с 4,06 на сто до 4,05 долара за милион британски термални единици. За седмицата суровината поскъпна с над 20 на сто, а за октомври бе отчетен ръст от над 3 на сто.

Цената на златото поскъпна с 1,1 на сто до 1 357,60 долара за тройунция днес, което донесе седмичен ръст на котировките от 2,5 на сто. За месец октомври металът повиши цената си с 2,9 на сто. В средата на месеца, на 14 октомври, златото постави исторически рекорд от 1 388,10 долара за тройунция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още