IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Potash расте, но акциите поевтиняват

Все още няма яснота дали компанията ще бъде придобита от BHP Billiton и това оказва натиск върху акциите й

10:05 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Potash расте, но акциите поевтиняват

Канадската компания Potash Corp обяви скок на печалбата си от над 60% за третото тримесечие на годишна база, но въпреки това акциите й поеха надолу. Причина за това е неяснотата относно това дали компанията за производство на калиев карбонат ще бъде придобита от минния гигант BHP Billiton.

Печалбата на Potash Corp за третото тримесечие на годишна база е в размер на 402,7 млн. долара, или 1,32 долара на акция. За същия период на миналата година положителният резултат беше 247,9 млн. долара, или 82 цента на акция.

Приходите на компанията се увеличават с 43% до 1,58 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха доста по-скромни. Прогнозите бяха за печалба от 1,16 долара на акция и приходи от 1,31 млрд. долара.

Стабилните резултати обаче не успяха да предизвикат ръст в цената на акциите на Potash, тъй като инвеститорите не са наясно какво ще е бъдещето на компанията. За момента основен вариант е враждебно придобиване от страна на BHP Billiton на стойност 39 млрд. долара, но напоследък се появяват спекулации, че канадското правителство ще блокира сделката.

Вчера акциите на Potash поевтиняха с близо 4 на сто до 146 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още