IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилването на долара понижи цената на петрола

От началото на годината петролът е поскъпнал с 3,7 на сто

09:25 | 21.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Засилването на долара понижи цената на петрола

Цената на петрола се понижава в днешната електронна търговия в Азия, повлияна от засилването на щатския долар и данни за забавянето на растежа на китайската икономика.

Щатският долар поскъпва срещу повечето водещи валути днес, а данните за Китай показаха увеличение на брутния вътрешен продукт от 9,6% през третото тримесечие, което е по-слабо от отчетения ръст с 10,3 на сто на годишна база през второто тримесечие.

Данни на Министерството на енергетиката на САЩ показаха вчера ненадейно увеличение на петролните резерви на страната през миналата седмица със 700 хил. барела.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поскъпва с 0,8%, до 81,90 долара за барел в днешната електронна търговия. Вчера цената му се повиши с 2,38 долара до 82,54 долара за барел.

Ноемврийските фючърси на петрола, които изтекоха вчера, се търгуваха с повишение на цената от 2,28 долара до 81,77 долара за барел.

Брентът с доставка през декември поевтинява с 60 цента до 83 долара за барел, след като цената му се повиши с 2,50 долара, или 3,1% вчера, до 83,60 долара за барел.

От началото на тази година петролът е поскъпнал с 3,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още