IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новото отстъпление на долара предизвика подновяване на ръста при петрола

Повишената вероятност от пазарна намеса от страна на Фед доведе до първо поскъпване на черното злато за последните три дни

09:12 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Новото отстъпление на долара предизвика подновяване на ръста при петрола

Цената на петрола отново пое нагоре тази нощ, което бе предизвикано от новото отстъпление на американския долар след публикуването на стенограмата от последното заседание на шефовете на Федералния резерв на САЩ.

От него стана ясно, че е напълно вероятно съвсем скоро централната банка да се намеси на финансовите пазари с нова операция за увеличаване на ликвидността в системата.

Вчерашната борсова сесия в Ню Йорк донесе ръст в цената на петрола от 0,7 на сто до 81,67 долара за барел. През нощта котировките напреднаха с още 0,6 на сто до 82,14 долара за барел, съобщава Bloomberg.

Това се случи основно заради отстъплението на щатския долар, като доларовият индекс отстъпи в близост до най-ниското си ниво от януари насам. Неговата стойност се понижи с 0,3 на сто до 77,137 пункта.

През последните дни натиск върху цената на петрола оказа предстоящата среща на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), на която се очаква да се вземе решение за запазване на настоящите квоти на добив и износ.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент понижи цената си с 0,3 на сто до 83,50 долара за барел. Тази сутрин брентът поскъпва с още 0,4 на сто до 83,82 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още