IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът на път да завърши седмицата със спад

Цената на петролните фючърси се е понижила с 0,5% през седмицата и с 2,3% от началото на годината

09:24 | 08.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на път да завърши седмицата със спад

Цената на петрола остава почти без промяна в днешната електронна търговия на световните петролни борси и е на път да завърши седмицата със спад въпреки силното поевтиняване на щатския долар.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември се търгува с леко повишение от 0,1% до 81,74 долара за барел днес. Вчера цената му се понижи силно с 1,56 долара, или 1,9%, до 81,67 долара за барел. Спадът е най-голям от 16 септември насам.

От началото на тази седмица енергийната суровина е поевтиняла с 0,5% и с 2,3% от началото на тази година, по данни на Bloomberg. В среда цената й се повиши до най-високите си нива за последните пет месеца, но след това отстъпи заради разочароващите данни за заетостта в частния сектор на щатската икономика.

По-късно днес излизат ключовите за състоянието на американската икономика данни за безработицата и заетостта в неселскостопанските отрасли през септември. Според анализатори безработицата в САЩ се е повишила до 9,7% от 9,6% през август. Броят на работните места в неселскостопанските отрасли пък се очаква да остане почти без промяна.

Петролът сорт брент поскъпва с 0,2% до 83,57 долара за барел в днешната електронна търговия. Вчера цената му се понижи с 1,63 долара, или 1,9%, до 83,43 долара за барел. Златото с незабавна доставка в същото време се търгува близо до вчерашните си нива при 1 334,10 долара за тройунция.

Вчера цената му се повиши до рекордните 1 364,77 долара за тройунция, а от началото на седмицата тя е нараснала с 1,1%, докато щатският долар се понижи с 1,1% срещу кошница от шест основни валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още