IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатори очакват краткосрочен спад в цената на петрола

Цената на черното злато се е насочила към 71,50 долара за барел и едва след достигането на това ниво може да се очаква раздвижване на търговията

08:32 | 24.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Анализатори очакват краткосрочен спад в цената на петрола

Цената на петрола ще продължи да отстъпва през следващите търговски сесии, като това ще доведе до спад на котировките до 71,50 долара за барел, показва технически анализ на Societe Generale. Към момента цената на черното злато се движи около 75 долара за барел.

Ноемврийските фючърси са се насочили към 74,25 долара за барел, което е най-ниското ниво от 7 септември насам, след което ще бъде тествано дъното от 73,10 долара за барел, регистрирано на 31 август, смята Стефани Еймс от банката, съобщава Bloomberg.

При такъв сценарий черното злато може да отстъпи до 71,50 долара за барел, смята тя.

Причината за тези очаквания е консолидацията, която се наблюдава на петролния пазар през последните дни. От 14 септември насам цената на петрола с доставка през ноември е отстъпила с 5,5 на сто. През последните 30 търговски сесии пък суровината се движи в диапазона 70,76 – 78,04 долара за барел.

„По-вероятна е консолидация в тесен рейндж, а не поемането в някаква определена посока. Макар мечите сигнали да са малко повече от бичите, не може да се твърди, че към настоящия момент се очаква някаква дълбока корекция“, посочва Еймс.

Вчера в Ню Йорк цената на петрола с доставка през ноември се повиши с 0,6 на сто до 75,18 долара за барел. Тази сутрин обаче котировките отстъпват с 0,4 на сто до 74,89 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 16 цента до цена на затваряне 78,11 долара за барел. Барел брент се търгува по 77,85 долара днес, което е с 0,33 на сто по-малко спрямо края на вчерашната борсова сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още