IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Закриване на позиции тази нощ предизвика спад в цената на петрола

Цената на черното злато изгуби голяма част от спечеленото по време на вчерашната борсова сесия

08:57 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Закриване на позиции тази нощ предизвика спад в цената на петрола

Цената на петрола се понижи тази нощ, с което бе заличен почти целият ръст, постигнат по време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Според анализатори това се дължи на закриване на позиции преди изтичането на срока за търговия с октомврийски фючърси, съобщава Bloomberg.

Вчера октомврийските фючърси поскъпнаха с 1,6 на сто до 74,86 долара за барел, регистрирайки най-голямото си повишение за последните десет дни. През нощта обаче последва затваряне на позиции, което предизвика спад в цената на петрола от 0,8 на сто до 74,25 долара за барел.

Срокът за търговия с контракти с доставка през октомври на борсата в Ню Йорк изтича днес. Поради тази причина все по-активно се търгува с ноемврийски фючърси. Тяхната цена се понижава с 21 цента спрямо вчера и тази сутрин котировките са при 75,98 долара за барел.

Днес основен двигател на търговията ще бъдат спекулациите за предстоящото лихвено решение в САЩ. На фона на вчерашната новина, че рецесията в страната си е отишла още преди година се очаква решението на Федералния резерв за допълнителната ликвидност, предоставена на финансовите пазари заради кризата.

Прогнозите на повечето анализатори обаче не предвиждат някакви съществени изненади или категорични сигнали от страна на Фед за момента, в който ще се премине към затягане на политиката.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент с доставка през ноември поскъпна с 1,4 на сто до 79,32 долара за барел. Тази сутрин брентът се движи с минимален спад от 7 цента до 79,25 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още