IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът трайно „заключен“ между 70 и 75 долара за барел

Черното злато отстъпва за трети пореден ден днес, поевтинявайки до ниво под 73 долара за барел

08:47 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът трайно „заключен“ между 70 и 75 долара за барел

Цената на петрола изглежда „заключена“ в диапазона 70-75 долара за барел в краткосрочен план. Това показва технически анализ на ценовото движение на суровината, изготвен от Newedge и цитиран от Bloomberg.

По-конкретните измерения на ценовия рейндж са 70,76 долара като долна и 75,59 долара за барел като горна граница. Причината за очакванията на Newedge е графиката тип японски свещи, която показва съвсем ограничен спред между цената на отваряне и цената на затваряне в периода 3-7 септември.

Този тесен спред означава, че нито купувачите с очаквания за поскъпване на петрола, нито продавачите, залагащи на спад, имат възможност да оказват влияние на посоката на пазара, обясняват анализаторите.

„Движението на цената през последните два дни формира свещи с малки тела, което илюстрира патова ситуация между бикове и мечки. Това ни кара да останем неутрални в краткосрочен план“, се казва в анализа на Newedge.

Сигнал за покупка в тази ситуация би могло да бъде преминаване над 75,59 долара за барел и затваряне над него. Следващата по-силна съпротива би била 77,10 долара за барел, в близост до която където стоят 50-дневната плъзгаща се средна, както и ключово Фибоначи ниво.

Затваряне под 70,76 долара за барел пък може да отключи силно низходящо движение, смятат анализаторите.

Вчера в Ню Йорк цената на петрола с доставка през октомври се понижи с 0,7 на сто до 74,09 долара за барел. Тази сутрин суровината отчита трето поредно отстъпление, поевтинявайки до 73,68 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поевтиня с 1,1 на сто до 77,74 долара за барел. През нощта брентът загуби още 0,6 на сто до 77,30 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още