IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът на път да завърши седмицата със спад

Цената на енергийната суровина се насочи надолу в очакване на днешните данни за безработицата в САЩ

09:19 | 03.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на път да завърши седмицата със спад

Цената на петрола тръгна надолу по време на днешната електронна търговия в Азия, след като вчера се повиши с 1,5%, подпомогната от поевтиняването на долара през тази седмица.

По-късно днес се очакват данните за пазара на труда в САЩ през август, които вероятно ще покажат, че безработицата в страната се е повишила за първи път през последните четири месеца.

Икономисти очакват спад в броя на работните места в САЩ от 101 хил., след като през юли бяха закрити 131 хил. работни места. Създаването на нови работни места е най-важният ориентир за възстановяването на американската икономика и данните се следят внимателно от финансовите пазари.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври поевтинява с 0,5% до 74,65 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Цената му се повиши с 1,5% до 75,02 долара за барел до края на вчерашната сесия, пише Bloomberg.

Брентът в същото време поевтинява с 0,6% до 76,50 долара за барел, след като вчера октомврийските му фючърси се повишиха с 0,8% до 76,93 долара за барел.

Енергийната суровина е поевтиняла с 0,6% през тази седмица и с 5,9% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още