IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Август завърши с рязък спад в цената на петрола

За месеца котировките на петрола се смъкнаха с близо 9 на сто, природният газ поевтиня с цели 23%

22:20 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Август завърши с рязък спад в цената на петрола

Цените на енергийните суровини регистрираха значителни спадове през август. Като основна причина за това може да се посочи неяснотата относно развитието на американската икономика и скоростта на излизането от кризата.

Само в последната борсова сесия в Ню Йорк за август цената на петрола се смъкна с 3,7 на сто до 71,92 долара за барел. Това увеличи спада за месеца на 8,9 на сто, а черното злато регистрира първи месечен спад от май насам.

Още по-драстично бе поевтиняването на природния газ на борсата в Ню Йорк. Суровината приключи месеца при 3,812 долара за милион британски термални единици, което е с цели 23 на сто под цената в началото на месеца.

За разлика от тях златото се представи доста по-добре през август. През последната сесия за месеца металът с доставка през декември поскъпна с 0,9 на сто до 1 250,30 долара за тройунция. По този начин бе постигнат месечен ръст от 5,6 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още