IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се върна до 74 долара за барел

Черното злато отстъпи след слаби данни за ръста на доходите в САЩ

08:52 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се върна до 74 долара за барел

Цената на петрола регистрира спад през изминалото денонощие, което се дължи основно на новите разочароващи данни за състоянието на американските потребители. За натиска допринасят и очакванията за нов ръст на петролните запаси в САЩ, съобщава Bloomberg.

В рамките на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поевтиняха с 0,6 на сто до 74,70 долара за барел. Тази сутрин суровината отстъпва с още 70 цента до 74 долара за барел.

От началото на месеца цената на петрола се е понижила с 6,3 на сто, макар че през миналата седмица бе постигнат ръст от 2,3 на сто. От началото на годината пък черното злато е изгубило 6,8 на сто от цената си.

Поевтиняването на петрола от вчера дойде заради данни, че доходите на американците са се увеличили с 0,2 на сто през последния месец. Това се оказа под пазарните очаквания за ръст от 0,3 на сто и предизвика негативни настроения.

Цената на петрола от сорта брент се понижи с минималните 5 цента до 76,60 долара за барел. Тази сутрин в Лондон черното злато се търгува по 76,10 долара за барел, което е с 0,65 на сто по-ниско от вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още