IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световният съвет по зърното понижи прогнозата си за добива на жито

Запасите от хлебно зърно в света от тази до следващата реколта се очертава да са с 6,5% по-малко в сравнение с предходния период

11:16 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Световният съвет по зърното понижи прогнозата си за добива на жито

Световният съвет по зърното понижи със 7 млн. т до 644 млн. т прогнозата си за добива на пшеница в света през тази година. Прогнозата през пролетта на организацията беше за реколта от хлебна пшеница от 651 млн. тона. Това съобщи Итар-Тасс, позовавайки се на обявена днес информация от централата на организацията в Лондон.

Освен това Световният съвет по зърното понижи и прогнозата си за световните запаси от пшеница с 4% (8 млн. т) до 184 млн. т. По този начин, запасите от хлебно зърно в света от тази до следващата реколта се очертава да бъдат с 13 млн. тона, т.е. с 6,5%, по-малки от тези за предходния период.

В доклада на Световния съвет по зърното се казва, че промяната на посочените прогнози в посока надолу се дължи на очакванията за по-ниска реколта в Европа, Казахстан, Русия, Украйна и Австралия вследствие на влошените метеорологични условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още