IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола падна под 75 долара за барел

Черното злато отстъпи до най-ниското си ниво за последните шест седмици след нови слаби данни за икономиката на САЩ

09:13 | 20.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола падна под 75 долара за барел

Слабите данни за пазара на труда и производствения сектор на САЩ натиснаха цената на петрола и тя се върна до най-ниското си ниво за последните шест седмици. В резултат на това котировките се насочват към седмичен спад.

Вчера министерството на труда в САЩ обяви, че броят на подадените молби за помощ при безработица е достигнал най-високото си ниво за последните девет месеца, което предизвика разпродажби и на фондовата борса.

Към негативните новини може да се добавят и слабите данни за производствената активност, дошли от индекса на клона на Федералния резерв във Филаделфия, съобщава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през септември се понижи с 1,3 на сто до 74,43 долара за барел. Това е най-ниската му цена от 7 юли насам. Тази сутрин контрактите, срокът за търговия с които изтича днес, се търгуват по 74,33 долара за барел.

Все по-активно търгуваните октомврийски фючърси поскъпват с 3 цента до 74,80 долара за барел.

Като цяло петролът се е насочил към втори пореден седмичен спад, като натрупаното от началото на седмицата понижение е около 1,5 на сто. От началото на годината черното злато е поевтиняло с 6,2 на сто.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент се понижи с 1,5 на сто до 75,30 долара за барел. Тази сутрин брентът поскъпва с 0,16 на сто до 75,42 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
VicKing
преди 13 години
тъй ли? къде това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още