IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се стабилизира около 81 долара за барел

През нощта черното злато изгуби почти целия ръст, постигнат във вчерашната търговска сесия

08:42 | 10.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се стабилизира около 81 долара за барел

Цената на петрола се стабилизира около 81 долара за барел, след като вчера бе регистрирано първото поскъпване на суровината за последните четири дни. То дойде като резултат от повишението на борсовите индекси в САЩ, което поражда оптимизъм сред инвеститорите.

В рамките на вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през септември поскъпнаха с 1 на сто до 81,48 долара за барел. През нощта обаче настроенията смениха посоката си и суровината изгуби 0,6 на сто до 81 долара за барел.

„Пазарният сентимент е доста разнопосочен“, смята Джонатан Барат от Comodity Brokering Services, цитиран от Bloomberg. “Намираме се в рейндж – ако петролът премине над 82,50 долара, играта ще се промени. Тогава може да бъде тествано нивото от 85 долара за барел“, коментира специалистът.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 1 на сто до 80,99 долара за барел. Тази сутрин обаче суровината се търгува с 0,7 на сто по-ниско, достигайки ниво 80,44 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още