IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола кръжи около 82 долара

Петролните фючърси са поскъпнали с 3,8% през тази седмица и с 14% за изминалите 12 месеца

09:20 | 06.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола кръжи около 82 долара

Цената на петрола се задържа на ниво малко над 82 долара за барел по време на днешната електронна търговия, след като до края на сесията в четвъртък падна до най-ниското си ниво за последните три дни. Повод за това станаха данните за увеличението на новите молби за помощи при безработица в САЩ през миналата седмица.

По-късно днес ще излязат данните за промяната в заетостта и безработицата в САЩ през юли. Пазарните анализатори очакват, че броят на работните места е намалял с 63 хил., понижавайки се за втори пореден месец, а равнището на безработица в страната се е повишило от 9,5% на 9,6%.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поскъпва с 0,2% до 82,15 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Цената му се понижи с 0,6%, или 46 цента, до 82,01 долара за барел края на вчерашната сесия, което е най-ниското й ниво от 3 август насам.

През тази седмица петролните фючърси обаче са поскъпнали с 3,8%, което се дължи от части на силното поевтиняване на долара в нейното начало, както и на данните за намаляването на запасите от петрол на САЩ през миналата седмица с 2,78 млн. барела.

Междувременно брентът с доставка през септември се търгува с понижение от 3 цента до 81,58 долара за барел на Лондонската петролна борса. Цената му загуби 59 цента, или 0,7%, до 81,61 долара за барел вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още