IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се стабилизира около 77 долара за барел

Неочакван ръст на петролните запаси в САЩ върна котировките в близост до най-ниското им ниво за последната седмица

08:48 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се стабилизира около 77 долара за барел

Цената на петрола се стабилизира на ниво около 77 долара за барел, след като вчера бе отчетен спад на котировките заради неочакван ръст на петролните запаси в САЩ. Редовните данни на енергийното министерство на страната показаха още, че през последната седмица е регистриран най-големият внос на петрол в САЩ за последните почти четири години, предава Bloomberg.

Това доведе до отстъпление на котировките с 0,7 на сто до 76,99 долара за барел в края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Тази сутрин пък лекият суров петрол с доставка през септември се търгува при 77,02 долара за барел.

През последната седмица петролните запаси на САЩ са нараснали с цели 7,31 млн. барела и са достигнали 360,8 млн. барела. Увеличението е най-голямото от 19 март насам, показва статистиката. Предварителните очаквания бяха коренно противоположни, като се очакваше спад от 1,73 млн. барела.

За отстъплението на петрола от вчера допринесоха и данните за изненадващ спад на поръчките за дълготрайни стоки с 1 на сто. С основен принос за това е свитото търсене на самолети, което се отразява непосредствено на настроенията на петролния пазар.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през септември поевтиня със 7 цента до 76,06 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува по 76 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още