IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отново се насочи към 77 долара за барел

Отстъпление на щатския долар и позитивни сигнали от Китай доведоха до поскъпване на черното злато

09:13 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново се насочи към 77 долара за барел

Цената на петрола се повиши през изминалото денонощие, като котировките отново се насочиха към 77 долара за барел. Повод за това дадоха някои позитивни сигнали за китайската икономика, както и отстъплението на щатския долар.

Петролът получи подкрепа от втория пореден ръст на индексите в Китай. Той дойде заради данни за повишено вътрешно потребление, което е довело до увеличаване на печалбите на производителите на автомобили. Това поражда и очаквания, че търсенето на горива в страната също ще нарасне, съобщава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през август повишиха цената си с 0,7 на сто до 76,54 долара за барел. Срокът за търговия с тях изтича днес, а тази сутрин цената им нараства с 0,15 на сто до 76,65 долара за барел.

Септемврийските фючърси, които вече се търгуват по-активно, поскъпват с 0,1 на сто до 77 долара за барел.

Тази сутрин еврото успява да напредне до 1,2968 EUR/USD, като отново се насочва към атака на нивото от 1,30 долара за евро.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 0,3 на сто до 75,62 долара за барел, а днес суровината се търгува без промяна и на същото ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още