IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започна седмицата под 76 долара

Силните спадове на борсовите индекси в САЩ и Европа в края на миналата седмица понижиха и цената на петрола

09:18 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започна седмицата под 76 долара

Цената на петрола падна под 76 долара за барел в началото на седмицата, следвайки силните понижения на борсовите индекси в САЩ, Европа и Азия в петък, предизвикани от разочароващи тримесечни отчети и икономически данни.

Те разколебаха инвеститорите за устойчивостта на икономическото възстановяване и търсенето на суровини през тази година, пише AP.

Американският лек суров петрол с доставка през август поевтинява с 24 цента до 75,77 долара за барел в часовете на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса днес. Фючърсите на петрола загубиха 61 цента в петък, за да приключат миналата седмица на ниво от 76,01 долара за барел. Това им донесе седмична загуба от 0,1 на сто.

Междувременно брентът поевтинява с 0,1% до 75,30 долара за барел по време на електронната търговия на Лондонската петролна борса днес.

Доверието на финансовите пазари бе разклатено в петък след разочароващите финансови резултати на Bank of America и General Electric. Печалбата на Bank of America отчете 3,1% спад, а продажбите на General Electric се оказаха под пазарните прогнози.

Върху котировките натежаха и данните за влошените нагласите на американските потребители за икономиката. Икономическото доверие на потребителите има ключово значение за възстановяването на щатската икономика, защото техните разходи са основен двигател на нейния растеж.

Цената на златото се понижи с 20,10 долара до 1 188,20 долара за барел в петък, след като стана ясно, че инфлацията в САЩ остава занижена и през юни в отговор на слабото потребителско търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още