IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола регистрира движение в тесни граници

Котировките остават в близост до 77 долара за барел, след като през изминалото денонощие отбелязаха минимален спад

08:48 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола регистрира движение в тесни граници

Цената на петрола отстъпва минимално през изминалото денонощие, което се дължи основно на влошената прогноза на американския Федерален резерв за икономиката на САЩ. Обезпокоително подействаха и данните за продажбите на дребно в страната през юни.

Вчера Фед публикува стенограмата от последното заседание на ръководителите си, от която става ясно, че те са влошили прогнозата си са икономиката. Въпреки това обаче според тях няма нужда от нов план за насърчаване на икономическата активност, пише Bloomberg.

Освен това стана ясно, че през юни продажбите на дребно в САЩ са отчели втори пореден спад, което отново доведе до превес на негативните настроения. С голям интерес днес пък се очакват данните на правителството за индустриалното производство в страната.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през август се понижи с 11 цента до 77,04 долара за барел, макар по време на сесията котировките да достигнаха дори до 78,15 долара за барел.

Тази сутрин черното злато губи още 16 цента до 76,88 долара за барел.

Търгуваният в Лондон петрол от сорта брент поевтиня с 12 цента вчера, за да приключи сесията при 76,77 долара за барел. Днес контрактите с доставка през август, срокът за търговия с които изтича днес, губят още 0,4 на сто до 76,47 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още