IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай налива средства в минния сектор в Африка

Компанията African Minerals е сключила сделка за продажбата на 25 на сто от мината си за желязна руда в Сиера Леоне на китайска компания

21:22 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Китай налива средства в минния сектор в Африка

Компанията African Minerals е сключила сделка за продажбата на 25 на сто от мината си за желязна руда в Сиера Леоне на китайската компания Shandong Iron & Steel за 1,5 млрд. долара, предаде Ройтерс.

През януари African Minerals, която е листната в Лондон, подписа сделка на стойност 153 млн. паунда (232 млн. долара) с China Railway Materials Commercial Corporation – една от най-големите компании за търговия със стомана в Китай, като средствата бяха предназначени за финансиране на първия етап от разработването на мината.

Новата инвестиция ще даде възможност на African Minerals да увеличи производството от първата фаза на проекта на 10 млн. тона годишно и ще ускори пускането на втората фаза до четвъртото тримесечие на 2012 г.

Средствата ще се използват и за подобрения на планираната инфраструктура, така че транспортът ще бъде само железопътен. Така доставки ще може да се правят непрекъснато през цялата година, тъй като железопътният превоз няма да се влияе от дъждовния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още