IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът на път към първи седмичен спад след две седмици на ръст

Цената на черното злато остана почти без промяна през последното денонощие и се движи с минимален седмичен спад

08:50 | 25.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на път към първи седмичен спад след две седмици на ръст

Цената на петрола се остава под 77 долара за барел, в резултат на което е на път да регистрира първо седмично отстъпление за последните три седмици. Повод за неувереното движение на котировките дава подновяването на страховете за икономическото развитие на Европа.

Вчера цената на черното злато се стабилизира след два дни на спад, за което допринесоха данни за ръст на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ, както и спадът на първоначалната безработица в страната, предава Bloomberg.

Петролните контракти с доставка през август поскъпнаха с минималните 16 цента до 76,51 долара за барел. Тази сутрин суровината губи още 0,3 на сто до 76,29 долара за барел, но въпреки това котировките са на път към ръст за седмицата от 0,6 на сто.

На борсата в Лондон тази сутрин брентът с доставка през август губи 0,22 на сто до 76,30 долара за барел. Така петролът от този сорт се насочва към седмична загуба от 2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още