IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът търси посока заради неясните ефекти на китайската политика

Тази нощ котировките изгубиха инерцията си от вчера и се понижиха с близо процент

08:41 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът търси посока заради неясните ефекти на китайската политика

Цената на петрола смени посоката си на движение и през изминалата нощ бе отчетен спад от близо процент. Основна причина за това е стопяващият се оптимизъм, че промяната на валутния курс на Китай ще подпомогне възстановяването на глобалната икономика.

По време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през юли поскъпнаха с 0,8 на сто до 77,82 долара за барел. През нощта обаче суровината изгуби близо процент до 77,07 долара за барел.

Срокът за търговия с юлски фючърси изтича днес, което превръща контрактите с доставка през август в по-активно търгувани. Тази нощ те поевтиняха с 0,9 на сто до 77,89 долара за барел.

Низходящото движение в цената на петрола се дължи на ограничаването на оптимизма на фондовите пазари. Освен това американската банка Goldman Sachs публикува нова прогноза за развитието на петролния пазар, в която е заложена по-ниска цена на суровината спрямо предишните очаквания, предава Bloomberg.

Новите очаквания на банката са през следващите три месеца да бъде достигната цена от 87 долара за барел, което е с цели 9,4 на сто под предишната прогноза за 94 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент с достака през август поскъпна с 0,8 на сто до 78,82 долара за барел. Тази сутрин брентът се търгува с около процент по-ниско, при 78,08 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още