IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола спря възхода си

Въпреки това котировките се движат с ръст от близо 4 на сто за седмицата

09:21 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола спря възхода си

Цената на петрола спря възхода, който продължи в няколко поредни сесии. Причина за това станаха опасения относно темпа на възстановяване на американската икономика след слаби данни за първоначалната безработица и производството в страната.

Вчера редовните данни на министерството на труда показаха, че през изминалата седмица броят на молбите за получаване на помощ при безработица е достигнал най-високата си стойност за последния месец. Те са нараснали с 12 хил. при предварителни очаквания на анализаторите за спад с близо толкова.

Обезпокоителни се оказаха и данните за петролните запаси на САЩ, които показаха спад на потреблението на горива с 0,9 на сто до най-ниското ниво за последните пет седмици. Това породи съмнения в темпа, с който икономиката на страната се възстановява от кризата.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през юли се понижи с 1,1 на сто до 76,79 долара за барел. През нощта черното злато изгуби още 0,5 на сто до 76,39 долара за барел. Въпреки този спад обаче петролът се движи с ръст от близо 4 на сто за седмицата и е на път към втори пореден седмичен ръст.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през август поевтиня с 0,7 на сто до 78,68 долара за барел. Тази сутрин суровината се търгува с 0,1 на сто по-ниско при 78,61 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още