IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола прескочи над 72 долара за барел

Спадът в нивото на запасите и данни за подобряването на нагласите сред дребния бизнес в САЩ са основните причини за поскъпването

08:29 | 09.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола прескочи над 72 долара за барел

Цената на петрола се повиши с около процент за изминалото денонощие, в резултат на което котировките преминаха над 72 долара за барел. Повод за това дадоха данни за спад на петролните запаси в САЩ, както и подобряването на нагласите сред дребните американски бизнесмени.

Вчера бяха публикувани редовните данни на Националната федерация на независимия бизнес за индекса на доверието в средите на дребния бизнес. Показателят е отбелязал ръст до 92,2 пункта през май, достигайки най-високото си ниво от септември 2008 година досега.

Доклад на Американският петролен институт пък показа, че през последната седмица е отчетен спад на петролните запаси от 900 хил. барела, предава Bloomberg.

В резултат на тези новини цената на лекия суров петрол, който се търгува на борсата в Ню Йорк, се повиши с 0,8 на сто до 71,99 долара за барел вчера. Тази сутрин юлските петролни фючърси добавят още 0,3 на сто до 72,31 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 0,3 на сто до 72,30 долара за барел, а тази сутрин суровината добавя още два цента към цената си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
VicKing
преди 14 години
Вземете се спрете с гръмките заглавия, все едно за 20 цента повишение на 160 литра петрол ни чака 3лв. за литър бензин. Казвам ви го не за друго ами защото прозира поръчителство или абонамент или там каквото..., а не е приятно да го виждаш в любима медиа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още