IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Движение в тесни граници за петрола

Черното злато поскъпна за пръв път през последните три дни тази нощ, като заслугата е на Бен Бернанке

08:50 | 08.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Движение в тесни граници за петрола

Цената на петрола пое нагоре за пръв път от три дни, като движението на котировките остана в доста тесни граници. Според анализатори поскъпването на суровината се дължи на коментар на председателя на американския Федерален резерв Бен Бернанке, който посочи, че икономиката на САЩ се развива с устойчив темп.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през юли се понижи с минималните 7 цента до 71,44 долара за барел. През нощта обаче котировките напреднаха с 50 цента и тази сутрин цената на петрола е 71,94 долара за барел.

Минималният ръст на петрола може да се обясни и с временното стабилизиране на курса на еврото, което вчера падна до ново четиригодишно дъно срещу долара. Тази сутрин едно евро се разменя за 1,1960 долара, след като вчера курсът беше под 1,18 EUR/USD.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 3 цента до 72,12 долара за барел. Впоследствие, след края на сесията, суровината поскъпна с още 8 цента до 72,20 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още