IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първа печеливша сесия за петрола през тази седмица*

През последните 12 месеца цената на петролните фючърси се е вдигнала с малко над 7%

09:13 | 03.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Първа печеливша сесия за петрола през тази седмица*

Цената на петрола се повиши за първи път от началото на тази седмица вчера, след като добрите данни за жилищния сектор на САЩ през април повишиха икономическия оптимизъм на инвеститорите.

Те показаха, че планираните продажби на жилища са се увеличили силно за трети пореден месец, което ще помогне за стабилизирането на пазара на недвижими имоти в най-голямата икономика на света.

Петролът поскъпна и в унисон със силните повишения на борсовите индекси на Wall Street, a акциите на енергийните компании се наредиха сред най-печелившите в състава на широкия борсов измерител S&P 500.

Американският лек суров петрол с доставка през юли поскъпна с 28 цента, или 0,4%, до 72,86 долара за барел до края на вчерашната сесия на Нюйоркската петролна борса, предаде Bloomberg. В часовете на днешната електронна търговия цената му се вдига с още 1,03 долара, или 1,4%, до 73,89 долара за барел.

Междувременно на петролната борса в Лондон брентът поскъпва с 1,06 долара, или с 1,4%, до 74,81 долара за барел по време на днешната електронна търговия. Петролните фючърси завършиха сесията в сряда с повишение в цената от 1,04 долара, или 1,4%, до 73,75 долара за барел.

През последните 12 месеца цената на петролните фючърси се е вдигнала с малко над 7%.

Данните на Американския петролен институт вчера показаха, че търсенето на бензин в САЩ е скочило с 3,7% през изминалата седмица до най-високото си ниво от август 2007 г. насам. Това може да се обясни с началото на летния ваканционен сезон, когато много американци потеглят на почивка със своята кола.

*Актуализирано към 9:10 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още