IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола започна новия месец със спад

Котировките се понижиха с над 2 на сто за последното денонощие заради слабите икономически резултати в Китай и еврозоната

08:52 | 02.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола започна новия месец със спад

Петролът стартира месеца с движение надолу, което бе предизвикано от слабите икономически показатели за състоянието на еврозоната и Китай. Те дадоха нова сила на спекулациите, че възстановяването на глобалната икономика от кризата се забавя.

По време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк цената на петрола с доставка през юли се понижи с 1,9 на сто до 72,58 долара за барел. В определен момент от търговията черното злато се движеше със спад от над 3 на сто, като според анализатори основна причина за това са били данните за спад на PMI индекса в Китай за месец май.

Тази сутрин петролът губи още 0,35 на сто до 72,24 на сто, макар през нощта да се движеше със спад от над 1 на сто.

По този начин черното злато продължава негативната си серия, която през май заличи 14 на сто от стойността му, предава Bloomberg.

Сред ключовите за петролния пазар новини бе пропадането на акциите на ВР, които вчера отчетоха най-силния си спад за последните 18 години. Те поевтиняха с 13 на сто до 4,3 лири за брой след прогнозите за размера на разходите за почистването на Мексиканския залив след аварията с нефтена платформа на компанията там.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поевтиня с 2,6 на сто до 72,71 долара за барел. Тази сутрин брентът с доставка през юли се търгува на цена 72,35 долара за барел, или с 0,36 на сто по-ниско от вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още