IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на шест от водещите компании на БФБ с ръст от над 50% за 90 дни

Дяловете в Петрол поскъпват със 100% за периода, по над 50% ръст отчитат ПИБ, Алкомет, Трейс, Холдинг Пътища и ФНИ България

10:15 | 25.01.11 г.
Акциите на шест от водещите компании на БФБ с ръст от над 50% за 90 дни

В последните три месеца БФБ-София отново радва инвестиралите в акциите, търгуващи се на нея. Книжата на Петрол АД поскъпват със 100% до 5 лв. за акция за периода. С ръст от над 50% пък са Първа инвестиционна банка, Алкомет, Трейс груп холд АД, Холдинг Пътища и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

Ще продължи ли възходът в цените на акциите на БФБ?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 1515 гласа
Общо 6 дружества постигат ръст от над 50% за едва три месеца.

От 7 компании е групата на дружества с ръст в цената на акциите между 30 и 50%, като това са Синергон холдинг, Стара планина холд, Билборд, Биовет, Елхим Искра, Централна кооперативна банка и Полимери.

Общо 26 от 40-те най-често търгувани дружества на БФБ-София отчитат ръст от над 10% за периода.

Книжата на само 7 дружества се понижават през тримесечния период, като пониженията са с до 5%, като се изключи Юрий Гагарин АД, където има спад от 15,79%.

Справка в реално време за изменението на цените на 40-те дружества, чийто акции се търгуват най-често на БФБ-София можете да видите тук.

Ще продължи ли възходът на най-търгуваните акции - можете да гласувате в новата анкета на Investor.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още