IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде да отдъхваме по време на криза

Британско издателство направи класация кои дестинации са съобразили цените си с кризата, но са запазили предлаганото ниво на услуги

13:06 | 23.04.10 г.
Къде да отдъхваме по време на криза
Известното британско издателство Lonely Planet, което е специализирано в производството на наръчници, пътеводители и друга литература за пътешественици, състави рейтинг на най-привлекателните туристически дестинации за 2010г.

Специалистите на издателството са отчели кои дестинации са взели предвид икономическата криза и са съобразили цените си с нея, като са запазили предлаганите услуги, за да гарантират комфорта и удобствата на своите гости.

Според издателството през следващата година голяма част от пътешествениците ще се отправят към Исландия.
 
Независимо че стана причина милиони хора да останат блокирани заради изригналия вулкан на острова, Исландия оглавява класацията по най-желана дестинация, тъй като световната икономическа криза направи пътувания до там по-изгодни във финансово отношение, а всички предимства на почивката в страната останаха същите.

На второ място по „народни цени“ и ниво на комфорта за туристите се нарежда Тайланд. Страната предлага както евтини места за престой, така и ниски разходи за храна и напитки. Единственият по-сериозен харч до там е самолетният билет – двупосочен полет от София до Банкок например излиза около 500 евро.

В челната тройка на класацията на британското издателство не са забравени и местните курорти – с настъпването на кризата туристическият сектор във Великобритания направи редица промени в цените и пакетите на ресторантите и хотелите, като предложи атрактивни цени за борба с кризата.

В десятката на предпочитаните дестинации по време на криза влизат още и Малайзия, Индия, Южна Африка, Нова Зеландия, Португалия и Суринам.

На своите читатели, които са започнали вече да планират почивката си, специалистите в издателството препоръчват да обърнат внимание на мексиканския курорт Оаксака, Ко-Конг в Камбоджа, Бали, Индонезия, индийския курорт Гоа, както и на Фернандо де Нороня в Бразилия – всички те предлагат доста атрактивни цени и условия за отдих и напълно са се съобразили с новите икономически условия.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още