IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скъпите коли не оцеляват дълго

Незавидната съдба на някои от колите за милиони би накарала мнозина да се замислят, преди да се сдобият с рядък автомобил

11:02 | 06.04.10 г.
Скъпите коли не оцеляват дълго
Подлъгани от високите скорости на автомобилите, погълнати от желанието да покажат на света новата си придобивка, някои от собствениците на едни от най-скъпите коли в света не се радват дълго на бързите си „бижута“. Поредното доказателство е катастрофата на бившия състезател от Формула 1 Джаки Стюарт, който блъсна своето Pagani Zonda в Шотландия неотдавна. Какво се случва с други скъпи автомобили, които не оцеляват за дълго в ръцете на собствениците си, показва вестник Telegraph.

Ferrari 250 GTO 1962, на стойност 28,5 млн. долара
Собственикът на колата я купува на аукцион през 2008г. за 28,5 млн. долара, не след дълго я блъска по особено нелеп начин – в задръстване, когато движението е почти спряло, той обърква педала на газта със спирачките.

Ferrari 250 GTO Spyder 1961, на стойност 10 млн. долара
През 2008г. колата е купена на аукцион за 10 млн. долара. Злополучният собственик обаче, чието име не се споменава, оставил колата близо до плаж в щата Калифорния, където ураган заровил возилото в пясъка и му нанесъл сериозни щети.

Ferrari 250 GTO TDF 1959, на стойност 1,65 млн. долара
Неизвестният собственик на скъпата кола я удря в стена по време на историческата надпревара, организирана от Shell между Maserati и Ferrari през 2003г. Изумително е как собственикът на кола от 1959г. дори е помислил да излезе в надпревара с ретро автомобила и да сътвори този толкова нелеп инцидент.

Ferrari Enzo на стойност 1,3 млн. долара
Шведският бизнесмен Бо Щефан Ериксон става част от зрелищна катастрофа през 2006г., когато загубва контрол над своето Ferrari за 1,3 млн. долара в Малибу. По-късно защитата пледира, че шофьорът не е бил пиян по време на катастрофата, когато забива колата си в други два автомобила. Установява се също, че собственикът притежава и незаконно оръжие.

Pagani Zonda на стойност 1 млн. долара
Собственикът на колата едвам се разминава с наранявания по време на инцидент в Хонконг през декември миналата година, когато камион, който излиза извън контрол, поднася колата и я забива в паркирани наоколо коли, като почти смазва возилото и го сплесква в каросериите на другите автомобили.
От този модел са произведени едва 100 бройки в света.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още