IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отвличане тества темперамента на мениджърите

Нов вид екстремна услуга привлича богатите ексцентрици, които могат да поръчат собственото си отвличане срещу 1000 паунда

14:40 | 30.03.10 г.
Отвличане тества темперамента на мениджърите
Търсачите на силни усещания във Франция, които вече са пробвали повечето спиращи дъха преживявания като скачане с бънджи, парашутизъм, екстремни спортове и екстравагантни приключения, се насочиха към друг вид тестване на предела на издръжливостта си.

Срещу 1000 паунда (1633 долара), колкото е цената на базовия пакет, приключенците могат да си поръчат отвличане. В сумата е включен пълен сценарии, според който в неочакван за „жертвата“ момент се появява неизвестен извършител, вкарва любителя на екстремни преживявания в кола, завързан и с качулка на главата, и го откарва на тайно място, където отвлеченият престоява за четири часа. Ако това изглежда прекалено елементарно на богатия ексцентрик, в сюжета може да бъде включен превоз с лодка или хеликоптер, а „жертвата“ да бъде държана в плен за 11 часа, съобщава изданието The Sun Herald.

Сайтът Ultimate Realite, който предлага услугата, е собственост на компанията Besancon, която се намира в Източна Франция. „Ще преживеете истинско усещане за жестокост, страх и мъчение от реално отвличане – психически шок, който надали ще забравите някога“, пише в сайта, който приканва любителите екстремисти да изпитат нещо ново и непознато.

Желаещите да се възползват от новата услуга обикновено описват как си представят собственото си отвличане и щом сценарият е съгласуван, двете страни подписват договор. Поръчителят обаче бива държан в пълно неведение къде и кога ще се появят похитителите.

„Ние ще ви следим в продължение на няколко дни. В подходящия момент, независимо дали от дома ви, от улицата или пред офиса, ще бъдете отвлечени“, се казва в договора.

Сайтът е създаден през януари тази година от Жорж Сексус, който е на 28 години, и вече получава по две запитвания на ден за отвличания. Интерес към услугата му проявяват основно мениджъри и хора на висши ръководни постове, които търсят по-екстремно преживяване от скачането с бънджи или гмуркането. Според младия предприемач никой от клиентите му не е наранен физически и не е пострадал при операцията по отвличането му.

Сексус се вдъхновява за нестандартната услуга от филма The Game (Играта), който излиза на екран през 1997г. В главната роля е Майкъл Дъглас, а лентата разказва за това как героят изиграва роля в живота си с мнимо отвличане. За разлика от филма обаче тук „жертвата“ няма как да спре отвличане, произнасяйки тайна парола.

И докато това може да е истинско забавление за някои, остава въпросът как възприемат отвличането онези, които стават неволни свидетели на подготвената „операция“. „Нямаме никакво основание да забраним този вид услуга. Жертвата е наясно с това какво може да й се случи, следователно налице не се извършва престъпление", обяснява говорител на френската полиция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още