IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бар определя цените си като борса

Интерактивни менюта ще показват движението на цените в реално време на храните и напитките

11:14 | 26.03.10 г.
Бар определя цените си като борса
Каква е цената на халба бира? Нека пазарът реши, казват собствениците на нов ресторант в Манхатан, където цените на храните и напитките ще се променят както ценните книжа на борсата в зависимост от търсенето.

Оригиналното заведение носи името Exchange Bar&Grill и предлага на гостите си автоматични менюта, които ще се виждат на големи екрани над масите. От там посетителите ще могат да наблюдават движението на цените на ястията. Онези, които са особено поръчвани към момента, ще бъдат отбелязвани в червено, тъй като цената им има вероятност да претърпи промени, докато сервитьорът дойде да вземе поръчката.

Ресторантът е сложил таван за максималното повишение или понижение на цените, което може да достигне до 2 долара. Чаша Guinness започва със стартова цена от 6 долара, но може да заплатите за нея и 8, ако в заведението има много жадни посетители, а ако сте късметлии, може да пиете бира минимум за 4 долара.

Ако една напитка или меню е много търсено и цената му нараства, то стойността на другите, които не са особено желани в момента, автоматично пада. Така собствениците на заведението са приложили напълно законите на пазара в своето заведение.

„Определено предлагаме нещо ново и интересно, с което се надяваме да привлечем посетители“, казват собствениците на ресторанта Ливънт Какър и Деймън Бай пред AbcNews.

Ресторантьорският бизнес не само в Ню Йорк, но и в САЩ, претърпя тежка година през 2009г., тъй като потребителите намалиха драстично разходите си заради кризата и спряха да се хранят в заведения. Броят на ресторантите и закусвалните с места за сядане през 2009г. е намалял с 9% спрямо предходната 2008г. показва проучване на пазара на маркетинговата компания NPD Group.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още