IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода сред (екс)милионерите

Поредният милионер, който се отказва от богатството си в името на благотворителността и продава имение за един милион паунда, за да събере пари за сираците в Африка

09:17 | 12.03.10 г.
Нова мода сред (екс)милионерите
С криминално досие, престой в клиника за алкохолици и редица афери с омъжени жени, Джон Педли съвсем не изглежда последовател на делото на Майка Тереза. Телекомуникационният магнат обаче реши да продаде имението си, което струва 1 млн. паунда заедно с цялото му обзавеждане, както и целия си бизнес, и да се премести в Уганда, където ще започне да помага на децата сираци в благотворителна организация.

Драматичният обрат в съзнанието на 41-годишния богаташ се случило след сериозен инцидент – автомобилна катастрофа, която едва не погубила живота му, но му помогнала да преоткрие Господ, казва самият Педли пред Daily Mail.

Днес той се надява благотворителната му организация Uganda Vision да помогне на британските деца сираци да върнат увереността си, като бъдат изпратени в Източна Африка да помагат на местните малчугани, останали без родители, да се преборят със СПИН-а и бедността.

„Живял съм толкова егоистично“, казва Педли, който е от Есекс. „Върших престъпления, сънят ми беше накъсан и неспокоен години наред, пристрастих се към алкохола, имах редица неудачни връзки и навредих на живота на много хора, включително и на моя собствен. Винаги поставях парите преди всичко останало.“

В крайна сметка успехът му е факт – голяма къща, бърза кола, добър бизнес и солидна сметка в банката. Но той решава да остави всичко това, за да започне изцяло нов живот.

Джон Педли е израснал в Шрюсбъри и е учил в Урекин Колидж с годишна стипендия в размер на 14 310 паунда. Следват години с алкохол и цигари – форма на протест срещу по-богатите му съученици. Когато напуска колежа се замесва в редица измами и кражби. Започва авантюра с омъжена жена, която му дава назаем голяма сума. По-късно двамата се женят и им се раждат две деца. Педли започва да развива бизнеса си, но не спира с алкохола и лъжите, а по-късно следва и развод.

През 2002 година милионерът се качва зад волана пиян, когато заспива по пътя шофирайки и се удря в микробус. Изпада в кома за 6 седмици.

Когато се съвзема започва да посещава кратък курс по религия, който преобръща мирогледа му. Вдъхновен от промяната в живота си сега той продава имението си от 16-ти век и двете компании, които притежава - Empowered Communications и Eme Tech, за да основе благотворителна организация. „Никога през целия си живот не съм бил по-сигурен в това, което правя“, обяснява Педли.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още