IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет правила на голф игрището

Всеки голф клуб има етикет за поведение, но има пет изисквания, които са общовалидни почти навсякъде

11:08 | 19.01.10 г.
Пет правила на голф игрището
Независимо дали играете голф в Европа или САЩ, някои правила остават едни и същи навсякъде. Независимо че почти всяко голф игрище си има собствени изисквания за поведение, има пет повели, които не бива да нарушавате никъде.
 
Неписаните правила са своеобразен етичен кодекс, който не зависи от това къде сте, с кого играете и дори в какво настроение влизате на игрището. Ето ги и правилата:

Никога не влизайте на игрището гневни или ядосани – това е първото и най-важно изискване.

Не се преобувайте на паркинга – това е признак на немарливост. По-добре се възползвайте от съблекалнята, както правят всички голф играчи, независимо колко бързат или са закъснели за играта.

Никакви сини дънки – дори да са страшно скъпи и да ви седят добре.

Сваляйте шапката си, когато сте на закрито или седнете да хапнете след игра. Дори да е последен модел и да искате да я покажете, изразявате неуважение към останалите играчи на масата – аксесоарът си има цел – да ви предпази от слънцето и вятъра, не да се хвалите с екипировката си сред останалите.

Изключете телефона си – когато сте в съблекалнята или на игрището. Отдайте се на играта, звънът на мобилния е привилегия на актьорите във филмите. Има някои голф игрища, на които изрично е споменато, че мобилните телефони трябва да останат в колата на затворени прозорци. Целта е да не смущават играчите и гостите на клуба.

Преди да посетите някой голф клуб най-добре се запознайте с правилата на поведение в него. Някои места са по- стриктни в изискванията си, имат по-строг етикет и правила за поведение – без ругатни, жените задължително трябва да са с поли, никакви телефони в клуба и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още