IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коста Азаар – бряг на портокаловия цвят

С предстоящото откриване на летище в Кастeйон това място ще стане достъпно за всички желаещи да усетят слънчевите лъчи през цялата година

10:20 | 11.01.10 г.
Коста Азаар – бряг на портокаловия цвят
Има едно кътче на земята, където слънцето не щади топлината и светлината си и радва хората с над 300 слънчеви и топли дни в годината, има повече от 120 километра плажна ивица, планински релеф и осем природни парка. Скоро непосредствено до това място ще бъде отворено и летище, което ще направи дестинацията напълно достъпна за всеки желаещ да се порадва на почивка в Испания.

Кастейон Коста Азаар е най-северната провинция на община Валенсия и голям туристически район. Годишно през това място минават повече от 2,5 милиона туристи, които са привлечени освен от портокаловите и лимонови дървета, които стигат до крайбрежието, и от традиционните празници, които се честват през цялата година, културното наследство и традициите в областта на керамиката, архитектурата и артистичното изкуство. Фестивалът на независимата музика например събира всяка година над 45 хиляди посетители, които се стичат и от други туристически курорти.

Брегът на портокаловия цвят предлага разнообразни туристически дейности като мореплаване за почитателите на по-активната почивка, гмуркане, разходки в планината, културен или здравен туризъм. За любителите на гурме изживяванията е най-доброто от испанската кухня – рибни, местни или оризови ястия, както и местния специалитет паелята, който е създаден именно в тази част на Исания.

С откриването на летището в курорта ще бъде построено и ново голф игрище с луксозни хотели, които ще привличат гости от по-висока класа, предвижда се и подобряване на инфраструктурата в района.

Насред портокаловия курорт е разположено съществено и важно място за испанското правителство - града Пенискола. Преди пет години правителството го избира за център на осъществявания План за Туристическо Съвършенство. Градът е често посещаван туристически център, чийто символ е старинна крепост на ордена на Тамплиерите, строена по времето на Реконкистата. Зад дебелите стени се намира старият град, а от подножието на скалата, върху която е построен, до самия хоризонт, се простират много красиви и живописни бели плажове с нови модерни и луксозни хотели.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още