IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шалът

Аксесоар, който може изцяло да разнообрази дрехата и да донесе настроение, ако знаете как да го използвате и експериментирате смело с мястото му

16:11 | 01.12.09 г.
Шалът
Шалът е чудесен аксесоар, с който освен да се затоплите, може да разнобразите скучна дреха, да промените визията си. Освен всичко останало може да съчетаете шала с коприна, вълна, памук – това е универсално допълнение към всяка дреха и не зависи от материята или цвета й. На някои съчетаването на шала с дрехата им се отдава, имат усет както за цвета и шарката, така и за дължината и формата на шала. При други е нужно да експериментират по-често, за да открият своя стил.
 
Ключът на успеха тук е увереност – носете шаловете така, че да са ви удобни, във вид и форма, в която мислите, че ви отиват, в цвета и материята, която най-добре подхожда на цвета на кожата. Възможността да объркате нещо тук е минимална, но все пак ето няколко съвета:

Материите – подбирайте ги така, че да съответстват на сезона. Ефирните шалове подхождат повече на топлите сезони, по-плътните оставете за зимата.

Десен – не смесвайте много шарки в дрехите си – ако основното ви облекло е изпъстрено с мотиви, нека шалът е дюс – простотата обикновено изглежда по-добре от претрупаната шарения.

Стил – не носете един и същ шал на официално събитие и в ежедневието. За прием, вечеря или коктейл изберете леко фишу, а за работа може да сложите по-смел и екстравагантен шал.

Експериментирайте – не се страхувайте да опитвате различни неща – шаловете могат да се носят не само около врата, но също и на кръста като колан, на ръката като гривна, около главата или да се завържат на чантата.

Разнообразие – направете си колекция от шалчета така, че да имате всякакви цветове, материи и за всякакви поводи.
 
Макар че много си приличат, шаловете дори в един цвят и една материя се различават по формата, краищата. А добре подбраното шалче може изцяло да промени вечерта ви.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още