IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бутик-хотели: седемте чудеса на отдиха

Светът на модата и светът на хотелите просто са задължени да се срещнат. Те имат едни и същи стремежи, едни и същи интереси, една обща страст – „всичко да бъде красиво”

18:54 | 17.08.09 г.
Palazzo Versace
Palazzo Versace

За последното десетилетие в света са открити десетина дизайнерски хотели, чиито интериор изцяло е дело на водещите крале и кралици на световните подиуми.


Първа въведе модата да се строи собствен хотел италианската моделиерка Донатела Версаче. През 2000 г. тя откри ексклузивния „Palazzo Versace" ( Main Beach Queensland 4217) на слънчевото крайбрежие на Австралия. Шикозен хотел, украсен с несменяемите символи на дизайнерския дом - позлата и главата на Медуза. Той бързо започна да носи печалба и се превърна в лидер на пазара, демонстрирайки отличен пример на конкурентите. След нея свои хотели започнаха да откриват и други известни моделиери – Ралф Лорен, Оскар де ла Рента, Кристиан Лакроа. Джорджо Армани, семейство Мисони.

 

Ето ги и седемте нови чудеса на света – уникални хотели – висша мода.


1. Palazzo Versace


Петзвездният хотел ”Palazzo Versace„ / в превод от италиански – „дворец”/, е съвместен проект на фирмата ”Versace” и компаниите „Sunland Group Ltd„ и „Emirates Investments Group Australia Pty Ltd”. Пететажният хотел, открит на златния бряг на Куинсленд през 2000 г., се състои от 205 стаи, 72 апартамента, 3 ресторанта и частно пристанище. За хотела, чийто интериор самата Донатела Версаче определя като „ренесансов разкош”, се заговори в световната преса през 2006 г., когато в него при неизяснени обстоятелства почина от сърдечен пристъп многогодишният владетел на Дубай шейх Мактум бин Рашид. В близко време в Дубай ще се открие втори хотел от бъдещата верига.

Цена - 495 долара на нощ.


2. Hotel du Petit Moulin от Кристиан Лакроа


Маестрото на театралния дизайн Кристиан Лакроа добави преди няколко години още няколко реда към своето обширна работна биография. Сега неговите работи могат да бъдат видени на стените на един от най-старите парижки домове. Малкият частен хотел Hotel du Petit Moulin (29 / 31 Rue du Poitou 75003, Paris) е открит на мястото на стара хлебарница в най-красивия и бохемски квартал на града – Ле Маре. Независимо от съвременния дизайн на всяка от седемнадесетте стаи, хотелът е съхранил духа и обаянието на Франция от 17 век. Всяка стая, с чиито интериор Кристиан Лакроа се е занимавал лично, е посветена на един или друг нюанс от живота на типичния парижанин: гостите се оказват обкръжени от летящи от стените и огледалата сърца, потъват в цветя и дървета, слушат успокояващи мелодии. „На мен винаги ми е харесвала идеята на хотела – това своеобразно пътешествие през стаите, през живота на хората, през настроенията“, – казва Кристиан Лакроа.

Цена – 190 евро за нощ.


3. Tortuga Bay Private Beach and Vacation Villas от Оскар де ла Рента


Хотелът от мрежата „The Small Leading Hotels of the Word”, великолепният Tortuga Bay Private Beach and Vacation Villas, Punta Cana, Higuey е разположен в най-живописната част на Доминиканската република - в знаменития курорт Пунта Кана. Американският творец на висша мода Оскар де ла Рента, ненадминат майстор на класическата елегантност, е наситил интериора на уютния и разкошен хотел, разположен недалеч от собствената му резиденция, с латиноамериканска атмосфера. Надделява тропическият дизайн. Пясъчният цвят на мрамора, белоснежните мебели, жълтият атлаз на диваните, плетените кресла- всичко това създава усещане за уют. „Аз бих казал, че хотелът излъчва кубинска енергия от 1950 г.“, казва любимият дизайнер на актрисата Сара Джесика Паркър, която нееднократно е почивала в курорта, съставен от 15 вили, пръснати в тропическите градини на Карибския остров. „Аз бих искал гостите на хотела да се чувстват така, все едно се намират в моя дом”.

Цена – 300 долара за нощ.


4. Round Hill Hotel от Ралф Лорън


Американският дизайнер Ралф Лорън е съсобственик на шикозния ямайски хотел Round Hill Hotel в течение на повече от двадесет години, но преди няколко години за първи път взе непосредствено участие в поредния планов ремонт и реновиране на хотела, на цена 6 милиона долара. Разположен на западния край на знаменития малък залив Montego Bay в Ямайка, хотелът под ръководството на Ралф Лорън се превърна от съвременна плантация на кокосови и ананасови палми в елитен курорт, състоящ се от 36 стаи с изглед към океана и 27 частни вили със собствени басейни. Безгрижната атмосфера на курорта и лоръновския дизайн с псевдоколониалния американски акцент, изобилието от дървета и бял камък изпълват въздуха на Round Hill със слънчев аромат.

Цена – 410 долара за нощ.


5. The G Hotel от Филип Трейси


G Hotel “ (The G Hotel ,Wellpark, Galway, Go Galway, Ireland ) е ода на знаменития шапкар Филип Трейси. „Моята цел е да развличам и удивлявам, а така също да радвам хората с необичайните си идеи“, пише Трейси в уебсайта на хотела. „И повече от всичко искам да създам усещане за блясък в неговото изначално великолепие”. Между другото главната буква „G„ в името на хотела идва от английската дума „glamour”, означаваща „блясък”. Дизайнерът счита, че самият факт, че се намирате сред стените на обзаведения и декориран от него хотел, е равнозначен на дефиле по червения килим на подиума. Своето най-любимо място в хотела, където блясъкът е представен в най-концентрираната си форма, той назовава „Розовият салон” – в него столовете са боядисани в камуфлажна щампа, има черно-бял килим с ефект на водовъртеж и шокиращи розови стени.

Цена – 150 евро за нощ.


6. Hotel Missoni


Възвисяващ се в самото сърце на „Златната миля” / исторически район на Единбург/, първият фирмен хотел на италианската модна къща Missoni, е открит през месец юни тази година. От уютните тераси се открива великолепният вид на историческия Единбург, а 136 – те просторни стаи, са издържани в стилистиката на марката, прославила се с многоцветната палитра от цветове. Проектът Hotel Missoni (Hotel Missoni, 1 George IV Bridge) е осъществен от Missoni в сътрудничество със скандинавската (Rezidor Hotel Group) под ръководството на креативния директор на модната къща Розита Мисони. Тя заявява, че в края на 2009 г. ще открият хотел в Кувейт, а през 2012 г. ще поканят първите гости в хотела в Оман.

Цена – 213 евро за нощ.


7. Armani Hotels


Модната къща „Giorgio Armani” е подписала договор със строително-инвестиционната компания „Emaar Propertes” още през 2004 г. Според условията на контракта на миланската модна къща е обещано откриване на десет хотела и четири курорта за близките седем години, но настъпилата криза спря проекта и го покри със сянката на неопределеността. Първият хотел от бъдещата луксозна мрежа трябваше да стане Armani Dubai, за когото са купени първите 37 етажа от знаменития небостъргач Бурж Дубай в главния търговски център на ОАЕ. Според слухове Armani вече е разработилa проект за дизайна на хотела и е отделил за него отделна колекция мебели от линията Armani Casa, но все още чака финансиране от инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още