IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Защо работата не е полезна за здравето?

От гледна точка на еволюцията работата може да има някои ползи, но в рамките на повтарящото се всекидневие в отделния човешки живот тя води до определено вредни последици

13:30 | 24.03.09 г.
Защо работата не е полезна за здравето?
Investor Style подбра някои от най-масово срещаните вредни навици, които, погълнати в работа, практикуваме доста по-често, отколкото ако разполагахме с повече свободно време и необременено от задачи съзнание.
 
Пушенето
 
Доказано е, че нервите и стресът на работното място увеличават желанието за пушене. Нещо повече, дори и да се справим със стреса и вредните за психиката влияния в офиса, мисълта за почивка на по цигара най-вероятно пак ще ни спохожда със същата честота, просто защото е повод за кратък отдих. 
 
Алкохолът
 
Граденето на кариера увеличава риска от пристрастяване към алкохола. Ако работата ви е досадна и ви тежи, лесно ще намерите причина за поредното питие, с което да забравите неприятното ежедневие. Ако пък в офиса е интересно и забавно, е твърде възможно да искате възможно най-често да излизате с колеги на по чашка след работа. 
 
Твърде много сладко
 
Улисани в задачи и с вперен в монитора поглед много по-лесно изяждаме по два шоколадови десерта наведнъж, дори и при взето решение изобщо да не ядем сладко. Извинението е „Ще си успокоя нервите”, „И аз пък заслужавам нещо вкусно, стига само работа” и всякакви варианти по темата. 
 
Възможни наранявания
 
От порязването при бръснене при бързащите за работа мъже сутрин до счупения маникюр, когато работещите дами отчаяно се опитват да подкарат отказващия да запали автомобил... усилията, които полагаме, за да стигнем навреме на работното място като цяло може да ни травмират съвсем буквално и физически. Естествено, съответните инциденти могат да се случат и при други обстоятелства, но статистически погледнато е вярно, че стават факт именно при бързане за офиса. 
 
Състаряване
 
Голямата отговорност и грижи по време на работа могат да ви състарят преждевременно. Непрекъснато се чудите как да подобрите ефективността, да вдигнете приходите и, ако може, разходите някак съвсем да изчезнат. Ако пък не сте от най-претрупаните с отговорности, нямате причини да се успокоявате прекалено – така или иначе прекарвате огромна част от живота си на работа, с което на практика остарявате дори без да забележите.
 
Изходът?
 
От всичко казано дотук се налага най-логичният извод, че в името на здравето е от първостепенна важност да спрете да работите. Ако можете да си го позволите.
 
Ако не можете, съставете си подобен списък с аргументи защо не е полезно да си безработен и нещата ще си дойдат на мястото.



 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още