IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джеръми Скот продължава да работи за Adidas

Американецът с нестандартен дизайнерски подход е класиран на 31-во място в класацята на Face "Най-важни хора в модата", изпреварвайки Стела Маккартни и Александър Маккуин

15:18 | 23.05.09 г.
Джеръми Скот продължава да работи за Adidas
След като в продължение на два сезона известният американски дизайнер Джеръми Скот правеше някои от моделите спортни обувки за Adidas, германската компания реши да продължи работата си с него и представи този месец цяла миниколекция, създадена от Скот. 
 
По информация на френски и германски медии Скот е бил ангажиран срещу неуточнена сума да направи колекция, фокусирана върху три основни теми: „Африка, сафари и цветни ленти“. Почти всички от представените модели са унисекс.
 
В началото на март Джеръми Скот представи и своята собствена колекция, наречена „Капан за мишки“. Основни мотиви в нея са елементи от дрехите на рисуваните персонажи Мики Маус и неговата възлюбена Мини. „Персонажът на Мики е роден в период на голяма криза, той е знак за оптимизъм“, коментира Скот. 
 
Въпреки работата си с оптимистично настроения американец от Adidas се показва умерени песимисти за настоящата година. Очакванията за 2009 са свързани с около 5% спад на продажбите, след като за 2008 бе отбелязан растеж от 5% до близо 10,8 млрд. евро. Нетната печалба на компанията за миналата година нарасна с 16 на сто до 631 млн. евро.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още