IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате виза за Япония? А можете ли да играете видео игри?

Двама южнокорейци получиха работни визи заради уменията си в "League of Legends"

09:28 | 16.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: League of Legends Facebook page</em></p>

Снимка: League of Legends Facebook page

Много хора биха искали да живеят в Япония, но не всеки може да получи работна виза. Наскоро двама южнокорейци отвориха нова пътека, по която мнозина други могат да минат, пише Quartz.

На 30 март японските власти гарантираха визи с цел забавление от Категория 3 на Ки Хон Хан и Санг Хо Юн, двама професионални играчи на видео игри, които се състезават на “League of Legends”, онлайн игра на Riot Games.

Detonation Gaming, отборът по електронни спортове на японската провинция Чиба, подготвя играчите за състезания на “League of Legends”, но двамата се нуждаят от визи, за да могат легално да живеят в страната. Така за Япония получават визи, базирани на това какви са уменията им във видео игрите.

Играчите са получили работна виза, обичайно давана на професионалните атлети, които се присъединяват към японските спортни отбори. В този случай визите са за умствени, а не физически умения.

Японската федерация по електронни спортове, която е създадена през миналия април и промотира състезанията на видео игри, одобри решението на властите, определяйки случилото се като „историческо събитие“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още