IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката с Cerberus дава нови възможности на Avon

Главният изпълнителен директор на Avon Шери Маккой има шансовете да върне компанията към растежа

15:49 | 20.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Маккой направи серия от промени в мениджмънта и фокусира повече ресурси върху няколко топ пазара, включително Бразилия, Русия и Мексико.

Освен това допълни продуктовия микс на Avon, включвайки повече подаръци, аксесоари и продукти за дома, за да насърчи потребителите да купуват от компанията по-често, тъй като на повечето жени не се налага толкова често да си поръчват козметика.

Но критиците и някои бивши служители на компанията твърдят, че Маккой не смее да прави драстични промени в бизнес модела. Фирмата бавно се насочи към онлайн продажбите и не е склонна да опита да продава част от продуктите си в търговските обекти, защото рискува да отблъсне своите представители, занимаващи се с продажбите, твърдят анализатори и бивши служители.

Експертите твърдят, че проблемът е, че представителите не продават достатъчно продукти, а множество жени си намират други възможности за работа, които са по-добре платени. От друга страна представителите на фирмата са разочаровани от проблемите с веригата за доставки на Avon, която често води до забавяния на поръчки и грешки.

В четвъртък Маккой заяви, че сделката с Cerberus ще позволи на Avon да се фокусира в развиващите се части от бизнеса ѝ в чуждестранните пазари, които сега генерират 86% от приходите на компанията и цялата ѝ печалба.

Като част от сделката с Cerberus, Avon обяви, че Оскар Муноз, президент на северноамериканския ѝ бизнес, който беше привлечен от Маккой от конкурентната Tupperware Brands, ще напусне през януари. Няколко други ръководители, които тя нае преди време да помогнат за връщането към растежа, наскоро напуснаха или предстои да го направят, в това число и двама старши вицепрезиденти.

Не е ясно колко дълго Маккой планира да изпълнява сегашната си роля и колко подкрепа ще ѝ е нужна от борда на Avon след замяната на половината му членове. Компанията планира да проведе среща с инвеститори на 21 януари, когато се очаква главният изпълнителен директор да обяви повече подробности за своята стратегия за растежа на Avon.

Миналия месец Avon обяви, че ще увеличи отговорностите на своя главен финансов директор Джеймс Скъли, давайки му допълнителен пост – главен оперативен директор. Решението влиза в сила от 1 януари 2016 г. Този ход е интерпретиран от анализаторите и вътрешни за компанията хора като доказателство, че Скъли може един ден да наследи Маккой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още