IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще стане ли Диди първият хип-хоп милиардер?

Рап-изпълнителят демонстрира невероятен бизнес нюх и уверено трупа богатство

08:50 | 09.10.13 г.
<p>
	Шон &quot;Диди&quot; Комбс, Снимка: Ройтерс</p>

Шон "Диди" Комбс, Снимка: Ройтерс

Ще успее ли рап-изпълнителят Шон „Диди“ Комбс да стане милиардер? Самият той има честен отговор на този въпрос: "Не знам".

В интервю за Forbes преди презентацията му на National Youth Entrepreneurship Challenge - конкурс за най-добър бизнес план, изготвен от гимназисти, Комбс коментира откровено как гледа на факта, че е на първо място в две от класациите на Forbes: Forbes Five на най-богатите хип-хоп артисти и Cash Kings на най-печелившите певци от бранша.

"Не мога да отрека, че се гордея, че съм от Харлем, Ню Йорк, че съм от вътрешността на града и че съм в списъка на Forbes", казва Комбс. "Това обаче не ме дефинира като човек".

43-годишният магнат от 20 години се занимава с различни бизнес начинания, като първото от тях е компанията Bad Boy Records, основана през 1993 г. Докато кариерата му процъфтява, Комбс демонстрира невероятен нюх към печеленето на пари от името си.

Бизнес империята му в момента включва водката Ciroc, дрехите Sean John, агенцията за таланти Blue Flame and Revolt, както и кабелен музикален канал.

Благодарение на този диверсифициран портфейл по изчисления на Forbes миналата година артистът е спечелил 50 млн. долара. Ако сумата се добави към нетното му състояние, оценявано на 580 млн. долара, това го прави едно от най-богатите лица от развлекателния бранш в света.

С това темпо до 10 години Комбс може спокойно да влезе в списка Forbes 400 на американските милиардери.

Комбс държи да обясни, че няма 580 млн. долара в банката. Повечето от парите му са обвързани с дялове в дружествата, изброени по-горе. Дори и с тези пари, Комбс твърди, че води сравнително нормален живот. "Имам шест деца. Това е скъпо", смее се той.

"Освен това да осигуряваш работа на 1000 души носи повече удовлетворение от самото богатство", допълва рапърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още