IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Известен азиатски режисьор засне цял филм с ... iPhone

Новата технология на заснемане е позволила на филмовия екип да използва повече на брой камери и да създаде необичайни ефекти

11:10 | 11.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Известен азиатски режисьор засне цял филм с ... iPhone

Най-продаваният смартфон в света - iPhone на Apple, остави своя отпечатък и в света на киното.

Причина за това стана най-новият филм на един от най-добрите режисьори, сценаристи и продуценти на Южна Корея - Парк Чан-уук, който привлече много внимание още на премиерата си в страната в началото на тази седмица, пише Wall Street Journal.

30-минутната лента, озаглавена „Възходи и падения“ (“Ups and Downs“) е била заснета изцяло с помощта на последната версия на смартфона на Apple – iPhone 4.

Във филма се разказва за мъж, който преминава отвъд сегашния и предишните си животи. Бюджетът му е в размер на 150 млн. южнокорейски вона (133 хил. щатски долара), а 27 януари е датата, на която той излиза по кината в Южна Корея.

„Всичко е заснето с iPhone 4“, заяви Парк Чан-уук след премиерната прожекция на филма. „Минахме през същия процес на заснемане, само че камерата бе малка.“

Режисьорът посочва пред репортери, че новата технология на заснемане е позволила на екипа да използва повече на брой камери и да създаде необичайни ефекти.

Парк Чан-уук става известен през 2000 г. със своя филм „Обща охранителна зона“ (Joint Security Area) – история, която пресъздава трагичната реалност на разделението между двете Кореи. След това, през 2004 г., той печели награда на филмовия фестивал в Кан с филма си „Старо момче“ (Old Boy), който е втория от три филма, които Парк нарича “Трилогия на отмъщението“.

През 2009 г. неговият филм "Жажда" (Thirst) спечели награда на журито в Кан.

Последната версия на смартфона на Apple iPhone излезе на пазара през юни 2010 г. Телефонът има две камери, като с помощта на предната позволява провеждането на видеоразговори. Продажбите на iPhone скочиха с 91% до над 14 млн. през третото тримесечие на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още